אבנית – שכבה צהובה או בצבע אפור כהה של חומר הנוצר כתוצאה מהצטברות בקטריות. מופיעה כתוצאה מאי שמירה על היגיינת הפה או/ו מחלות גוף שונות. יש להסירה ברגע שהיא מופיעה במסגרת טיפול שיננית ולהקפיד על היגיינת הפה באופן קבוע.

אבצס (מורסה) – הצטברות של נוזלים ברקמות החניכיים הרכות, עקב דלקת או פציעה.

אמייל – חומר המורכב מסידן אשר מצפה את השן (דנטין). שכבה זו מגינה על השן ושחיקתה עלולה להגדיל את הסיכון להופעה של עששת.

אמיסורב – תרופה אשר מיועדת לטיפול במחלות חניכיים.

אפטה – סוג של פצע לבן ושורף בפה, יכולה להופיע באזורים שונים בפה (חיך, לשון, שפתיים ועוד). נוטה להופיע במקרים של רגישות לקור, פציעה, טראומה כלשהי וכן מסיבות גנטיות.

ארסטין – אבקה אנטיביוטית המסייעת בחיסול זיהום חיידקי בחניכיים, ניתנת לעיתים קרובות בעת טיפול הקצעת שורשים לשם מיגור החיידקים בכיס החניכיים. 

באשת הפה (האליטוזיס) – ריח רע מהפה, במרבית המקרים מקורו באי שמירה על הגיינת הפה, דלקות חניכיים, הצטברות אבנית, חורים בשיניים, סתימות שבורות. לעיתים יכול לנבוע גם מסינוסיטיס, דלקות גרון ושקדים.

ביוריפייר פלוס (Biorepair plus) – משחת שיניים המיועדת להקלה והיעלמות רגישות מוגברת בשיניים. מומלצת לרוב על ידי רופאי השיניים לאחר טיפולי שיניים (הקצעת שורשים למשל) המגדילים את רמת הרגישות בשיניים.

גרנולומה – גידול בחניכיים אשר קטן מ-5 מ"מ, ללא טיפול עלול להתפתח לציסטה שתמשיך לפגוע גם בשורשים של שיניים סמוכות. ההסרה של הגידול מתבצעת יחד עם השן או באמצעות כריתה של אפקס (קצה) השורש.

דלקת חניכיים (ג'ינג'יביטיס) – דלקת חניכיים התאפיינית בחניכיים נפוחות, אדמומיות, ריח רע מהפה. ללא טיפול בזמן עלולה להחמיר ולגרום לאבדן עצם. מידע נוסף >>

הקצעת שורשים – הליך שאינו כירוגי של ניקוי עמוק של כיסי החניכיים (המרווח בין עצם הלסת לשן) לשם צמצומם ומיגור דלקת החניכיים. למידע נוסף >>

הרמת סינוס – הליך כירורגי שמטרתו להגדיל את הנפח של העצם בלסת העליונה על מנת לאפשר ביצוע שתל דנטלי יציב. למידע נוסף >>

השתלת שיניים (שתל דנטלי) – הליך כרירוגי במסגרתו מבצעים התקנה של שתל אשר מחליף את שורש השן הטבעי והתקנת שיניים מלאכותיות חזקות ויציבות. למידע נוסף >>

השתלת שיניים בלייזר – שיטה אלטרנטיבית חדשה יותר לביצוע השתלת שיניים. לשיטה זו אינה מגדילה את הסיכוי להצלחת קליטת השתל, אך היא עשויה לסייע במהירות הטיפול ומקלה על תהליך ההחלמה. כמו כן, חיתוך הרקמות הוא מדויק יותר וסטרילי מאוד כך שהוא מונע דלקות, דימומים ונפיחות.

כותרת השן – החלק של השן אשר בולט אל מעל לקו החניכיים.

כיסי חניכיים – המרווח בין השן לעצם הלסת התומכת בה, הצטברות פלאק ואבנית עלול להוביל ליצירת כיסי חניכיים עמוקים דרכם הדלקת עלולה להחמיר במהירות ולגרום לאבדן עצם ולהרס השן. למידע נוסף >>

מחלת חניכיים – מחלה ברקמות הרכות אשר מקיפות את השן ומקורה בזיהום חיידקי, לרוב כתוצאה מאי הקפדה על היגיינה אוראלית. אי טיפול במחלות החניכיים עלול לגרום לאבדן עצם, שיניים ולבעיות בריאותיות נוספות. למידע נוסף >>

ניתוח חניכיים – ניתוח הכולל ביצוע חתך באזור החניכיים במקרים בהם יש צורך לבצע שיקום של החניכיים. ישנם סוגים רבים של ניתוחי חניכיים, כגון: ניתוחים בולמים (לצמצום כיסי חניכיים), ניתוחים רגנרטיביים לשם בניית רקמה מחודשת, השתלת חניכיים לשם שיקום המבנה של החניכיים עקב נסיגת חניכיים מתקדמת, ניתוח הארכת כותרת השן וניתוחים אסתטיים שונים. למידע נוסף >>

פלאק – רובד חיידקים אשר נגרם כתוצאה של היגיינה לקויה, הצטברות גדולה של פלאק עלולה להוביל לדלקת חניכיים.

פנסורל (Pansoral) – ג'ל טיפולי שניתן במקרים של כיבים כתוצאה מביצוע התקנת שתל דנטלי.

פרודיום (Parodium) – ג'ל המסייע בהפחתת רגישות בחניכיים.

פריודונטיה – תחום ברפואת שיניים המתמקדת בחקר וטיפול בחניכיים וברקמות הרכות שמסביב לשיניים. מידע נוסף >>

פריודונטיום – שם כולל לכל הרקמות המאפשרים את האחיזה החזקה והיציבה של השן – רקמות החניכיים, עצם הלסת וכן מהסיבים הליגמנט הפריודונטלי ומשכבת מלט השן (צמנטום).

פריודונטיטיס – דלקת חניכיים חריפה, אשר מתקדמת בקצב מהיר ועלולה לגרום להרס של עצם הלסת התומכן בשן, ניידות ואבדן שיניים. הפריודונטיטיס עלולה להיגרם כתוצאה מהצטברות רובד חיידקי אך גם כתוצאה ממחלות אחרות בגוף ומבעיות גנטיות.

צילום סטאטוס – צילום שיניים ממוקד ועמוק של קבוצות שיניים ספציפיות על מנת לבחון את מצב השיניים והעצם האלוואולרית.

צילום פנורמי – צילום רנטגן מקיף של כל מערכת השיניים, כולל הלסת, פרקי הלסת והסינוסים. מיועד לאבחון ולבניית תכנית טיפול.

רובד דנטלי – רובד חיידקי רך (פלאק) או קשה (אבנית).

שיקום הפה – תחום ברפואת השיניים העוסק בשיקום של הפה מבחינה תפקודית ואסתטית לאחר פגיעה בשיניים ובחניכיים.

שתל דנטלי – נועד לשם שיקום השיניים, מוחדר אל עצם הלסת ומשמש כבסיס תומך עליו תותקן השן המלאכותית / כתר.

תפליט – הצטברות של נוזלים ברקמות הרכות, סממן למחלת חניכיים.